Hogyan keress sok pénzt a nemsokára induló síszezonban?

A minap a legnagyobb közösségi média hírfolyamát pörgetve arra lettem figyelmes, hogy régi kollégiumi szobatársam épp Thaiföld egyik mesés szigetén tölti a szabadságát. Rá is kérdeztem nála, miért pont a november elejét választotta a pihenésre. A válasza ihlette a mai bejegyzés apropóját: „Tudod, pár hét és nálunk Ausztriában gőzerővel beindul a síszezon, akkor már inkább a pénzkereséssé lesz a főszerep.”

Mennyire igaza van. Zsolti barátunk inspiráló példáján felbuzdulva ebben a bejegyzésben Téged is arra bátorítunk, hogy használd ki az ausztriai pezsgést, találj magadnak egy szuper állást valamelyik síparadicsom környékén és keress sok pénzt.

Tovább a cikkhez.

Mit csinálj a két szezon közti időszakban? Nyelvtanulás!

Már csak néhány hónap és Ausztriában is beköszönt a várva várt téli csúcsszezon, ami valódi kincsesbánya a munkát keresők számára. A legjobb, hogy még mindig maradt pár heted a felkészülésre, és ha tényleg azt szeretnéd, hogy sikerüljön megcsípned az álommelót, akkor most érdemes igazán ráfeküdnöd a német nyelvtanulásra.

Ez a bejegyzés feltárja előtted a nyelvtudás legfontosabb hasznát, segít kiiktatni a gyakran felmerülő problémákat és mutat neked egy halom remekül működő módszert, amivel pár hét alatt használható tudásra tehetsz szert.

Minden további a kattintás után.

Minden, amit tudnod kell a rettegett telefonos interjúról

Ma már egy hagyományos értelemben vett, szimpla itthoni pozíció betöltése kapcsán is egyre gyakoribb eszköz a munkáltatók kezében az úgynevezett telefonos előszűrés, ami lehetőséget kínál néhány perc beszélgetés után a leginkább ígéretes jelöltek kiválasztására.

Külföldi munka esetén, ahol a földrajzi távolság miatt nincs mód a felek személyes találkozására, pláne felértékelődik a telefonos interjú szerepe. Itt ugyebár nincs szemkontaktus, nincs személyes jelenlét, csakis a hangodra, a hangszínedre és a mondanivalódra támaszkodhatsz. Neked, mint potenciális munkavállalónak, a telefonos felvételi beszélgetés kínálja a leginkább megfelelő alkalmat arra, hogy meggyőzd a másik felet arról, hogy Te vagy a legjobb választás a szóban forgó munkakörre.

Ebben a bejegyzésben összeszedtük neked a legfontosabb tanácsokat a telefonos interjúkkal kapcsolatban, hogy legközelebb kétség sem férhessen hozzá, Te vagy az ideális jelölt!

Tovább a cikkhez.

Fejezd be a halogatást és most azonnal Irány Ausztria

Egy ideje foglalkoztat már a gondolat, hogy érdemes lenne munkát keresned Ausztriában? Olvasgatod a témáról szóló cikkeket, beszámolókat, benned viszont még nem érett meg teljesen az elhatározás? Netalán a környezetedből valaki megpróbál lebeszélni és azt mondja, maradj inkább itthon, ne kockáztass?

Ez a bejegyzés – egyáltalán nem titkoltan – azzal a céllal íródott, hogy meggyőzzön Téged arról, nem érdemes tovább hezitálnod, Irány Ausztria! Kattintás után felsorolunk neked szám szerint 5 olyan tuti biztos érvet, amik után egyszerűen nem maradhat benned több kétség és Te is érezni fogod, hogy egyszerűen nincs mit veszítened.

Tovább a cikkhez.

A valódi különbség sikeres és sikertelen álláskereső között

Mitől sikeres az egyik álláskereső és miért küszködik a másik? Mi a titka az eredményes ausztriai elhelyezkedésnek és mit kellene másképp csinálnia annak, aki valahogy még nem találta meg a megfelelő pozíciót? Mi választ el jelenleg a több ezer Eurós fizetéstől és mit kell tenned ahhoz, hogy Te is meg tudd alapozni a jövőd?

Ha Téged is foglalkoztatnak ilyesfajta kérdések, kacérkodsz a kinti munkavállalás gondolatával vagy netán már el is határoztad magad a kezdés mellett, akkor ez a cikk neked szól. Ha betartod az alább felsorolt hét pontban foglaltakat, akkor az égvilágon semmi sem fog megakadályozni egy valódi álommeló megtalálásában.

Tovább a cikkhez.

Minden, amire az ausztriai munkavállaláshoz szükséged lesz

Amikor az ember a külföldön való munkakeresést fontolgatja, akkor a megfelelő munkahely megtalálása mellett óhatatlanul is eszébe jut megannyi adminisztratív és egyéb teendő, amit szükséges lesz elintézni, és amik nélkül valószínűleg nem is lehetséges munkába állni. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokakat ez a pusztán látszólag leküzdhetetlen akadály tántorít csak el az előrelépéstől és megfosztják magukat egy jobb és magasabb színvonalat képviselő munkától.

Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb indulás előtti teendőket és elintéznivalókat, hogy számodra is meglegyen minden egy helyen és egyúttal bizonyosságot nyerjen, mennyire nem is megoldhatatlan feladatokról van itt szó tulajdonképpen. Szóval vágjunk bele.

Tovább a cikkhez.

Ausztriában nyáron is rengeteg munkalehetőség vár rád

Amikor ausztriai munkavégzésről és az ottani lehetőségekről esik szó, akkor a legtöbbeknek hóval borított hegyekre épített szállodák, meseszép síparadicsomok és alapvetően a téli sportok jutnak eszébe. Persze ez valahol érthető is, hiszen első körben Ausztriáról és az Alpokról a síelésre és alapvetően a téli időszakra asszociál az ember, és a legnagyobb többséget továbbra is ezek a tényezők vonzzák az osztrák hegyvidékre. Ugyanakkor hiba lenne azt gondolni, hogy a tavaszi, majd a nyári időszak beköszöntével teljesen megszűnik az élet ezeken a meseszép vidékeken. A dolgozni vágyókat ilyenkor is számtalan remek lehetőség várja.

Tovább a cikkhez.