A minap a legnagyobb közösségi média hírfolyamát pörgetve arra lettem figyelmes, hogy régi kollégiumi szobatársam épp Thaiföld egyik mesés szigetén tölti a szabadságát. Rá is kérdeztem nála, miért pont a november elejét választotta a pihenésre. A válasza ihlette a mai bejegyzés apropóját: „Tudod, pár hét és nálunk Ausztriában gőzerővel beindul a síszezon, akkor már inkább a pénzkereséssé lesz a főszerep.”

Mennyire igaza van. Zsolti barátunk inspiráló példáján felbuzdulva ebben a bejegyzésben Téged is arra bátorítunk, hogy használd ki az ausztriai pezsgést, találj magadnak egy szuper állást valamelyik síparadicsom környékén és keress sok pénzt.

Mikor is indul a síszezon Ausztriában?

Ha az alábbi linkre kattintasz, akkor pontról pontra láthatod az egyes tartományok közleményét az idei síszezon hivatalos kezdetéről. Kisebb-nagyobb eltérések ugyan megfigyelhetők, de szinte kivétel nélkül mindenhol valahol november vége és december első két hete közé datálható a start. Napok kérdése tehát, hogy az emberek síbakancsot, kabátot és síléceket ragadjanak és a hófedte pályák élettel teljenek meg.

Mindez miért ragyogó hír a számodra?

Ha egy szóval akarnánk leírni, akkor a lehetőség kifejezést használnánk. Talán soha ilyen kedvező lehetőséged nem volt még arra, hogy egy igazán klassz állást megszerezz magadnak. A számok legalábbis ezt mutatják.

A 2017/18-as adatokat böngészve azt látjuk, hogy a téli szezont tekintve mind az Ausztriába érkezők számában, mind az általuk itt eltöltött éjszakák arányában is 5% körüli növekedést találunk. Vagyis Ausztriában síelni továbbra is népszerű, felkapott dolog, és ez a tendencia továbbra is pozitív irányt mutat.

Közel 20 millió emberről beszélünk éves szinten, akiknek az elszállásolásáról, ellátásáról és étkeztetéséről gondoskodni kell, ehhez pedig nagyszámú kiszolgáló személyzetre van szükség. A rendszerint kiváló infrastruktúrával felszerelt, festői környezetben elterülő, jobbnál jobb szállodák hiányt szenvednek megbízható munkaerőből, ezért most meglehetősen könnyű magát „eladnia” annak, aki pénzt szeretne keresni a síszezon alatt.

Milyen munkát találhatok magamnak?

A fentieket olvasva minden bizonnyal már kitaláltad, hogy leginkább a vendéglátás témakörével kapcsolatos munkákra érdemes most céloznod. A főszezon kezdetével kiváló eséllyel dolgozhatsz, mint:

  • Mosogató, konyhai kisegítő;
  • Szállodai szobalány;
  • Felszolgáló, pincér, pultos, bármixer;
  • Szakács, cukrász;
  • Vagy Recepciós.

A fenti posztok közül szinte kivétel nélkül minden magára valamit is adó hotelnek szüksége van és hidd el, hogy sokuknak kihívást okoz a szükséges helyek betöltése. Igény és komoly kereslet van tehát a megbízható, dolgozni akaró munkatársakra, ami azt is jelenti, hogy most könnyebb egy jó helyre bekerülni.

Neked is jól jönne a plusz bevétel?

Micsoda kérdés, hát persze, ki ne akarna több pénzt hazavinni a hónap végén.? Itthon viszont, ha csak nincs a tarsolyodban valami olyan tudás, amit hajlandóak is jól megfizetni, akkor rendre falakba fogsz ütközni.

Teljesen mindegy, hogy lakásra gyűjtesz, a gyermekeid jövőjéért dolgozol, a hiteltartozásod szeretnéd visszafizetni vagy a pároddal szeretnétek megalapozni a közös jövőt, Ausztriában dolgozva egy szemre is tetszetős összeget tudsz félretenni minden egyes hónap végén. Megnyugtató érzés az, amikor nem hónapról hónapra kell szűkösen kigazdálkodnod a költségvetést, hanem folyamatosan látod a bankszámládon a gyarapodást. Kell ennél több motiváció?

Eldöntötted, de nem tudod, mi legyen a következő lépés?

Megvan a döntés, irány Ausztria, de nem tudod mi legyen az első lépés? Ebben a bejegyzésben összeszedtünk neked mindent, amire a külföldi munkavállalásodhoz szükség lesz. Érdemes alaposan átolvasnod, egyfajta csekklistaként is használhatod.

Mi a helyzet a német nyelvtudásoddal? Valamikor tanultad, de nem használtad, ezért kicsit „berozsdásodott”? Ez a cikk segíteni fog neked abban, hogy rövid idő alatt fel tudd frissíteni a német tudásod és jobban tudj szerepelni a telefonos interjún.

Mert ugye telefonos interjúra is érdemes számítanod, amikor is lehetőséged lesz meggyőznöd a munkáltatót arról, hogy neki igenis Rád van szüksége. Erre vonatkozóan is csokorba szedtük neked a legfontosabb tanácsokat.

Írj nekünk

Mi már több tucatnyi, hozzád hasonlóan kíváncsi és dolgozni akaró személynek segítettünk az indulásnál és szívesen nyújtunk támogatást neked is. Ehhez a legelső lépés, hogy ide kattintva kitöltöd a jelentkezési űrlapot és mi rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot.